Ariane R.

Ariane R.

Ariane R.

Lär dig tala flytande tyska eller engelska på ett organiskt sätt

  • Erbjuder onlinelektioner
  • Från  200 kr/h
  • Önskade tider: morgnar, middag, kvällar, helg
Pris Från 200 kr/h
Önskade tider: morgnar, middag, kvällar, helg
privatundervisningsämnen:

Beskrivning

Jag är född och uppvuxen i Schweiz och talar därför flytande tyska - du kan själv välja vilken dialekt ;) Engelska har jag lärt mig som de flesta genom skolan, resor samt genom att titta på alldeles för många amerikanska TV-serier när jag var liten (o se där hur bra det blev till slut, hehe). Om bara några veckor tar jag kanditatexamen i beteendevetenskap. Jag har således en del pedagogik och samtalsteknik i bagaget, vilket definitivt kommer till användning i lektioner. Jag tycker även själv om att lära mig språk (just nu med fokus på spanska) eftersom det skapar möjligheten att kommunicera och få en bättre inblick i andra kulturer när jag reser.

Mitt favoritsätt att undervisa är genom vanliga konversationer. Ett språk ska trots allt talas och jag anser att det görs alldeles för lite på skolbänken. Dessutom upplevs samtal oftast som ett mer organiskt sätt att lära sig på än att rabbla glosor, vilket gör det lättare att använda språket i praktiken. Att få in språket i gehöret är även min främsta strategi när jag lär mig nya språk. Snarare än att lära mig verbens olika former utantill hör jag med tiden vad som "låter rätt" - precis "native speakers", den nivån som vi trots allt gärna vill komma så nära som möjligt.

Vidare är det effektivt att förknippa språket med exempelvis en aktivitet man redan är bra på/gillar. Detta underlättar assimilering av kunskapen då man kan koppla den nya informationen till redan befintliga konstrukt i hjärnan. Ett exempel på detta är att man går i en mataffär för en mer interaktiv upplevelse.

Slutligen har jag även goda erfarenheter av att låta eleven välja en bok hen intresserar sig för, varpå man diskuterar ett kapitel per lektion. Förutom faktumet att man således lär sig två saker samtidigt (bokens ämne liksom språket) medför intresset för boken en högre motivation att vilja förstå det man läser, varpå man lär sig språket "indirekt" (nästan utan att man märker det). Bredvid allt detta kan jag förstås hjälpa till med vanliga läxor också :)

Jag har ingen prenumeration och kan därför inte svara på förfrågningar. Snälla lämna en mail eller liknande så att jag kan ta kontakt med dig. Alternativt kan du hitta mig på Fb "Ariane Rhomberg".

Välkommen att höra av dig!

Lektionstyper

Standard lesson

200 kr / 55 min

bilder och certifikat